Fordelene ved detoxing – virker det virkelig?

Fordelene ved detoxing – virker det virkelig? - Britt's Superfoods DK

Nogle mennesker forstår ikke, hvad en detox er, eller at det overhovedet er muligt at afgifte kroppen. Men faktisk er det en helt naturlig proces, som organerne foretager hvert minut – hver dag.

Din krop renser / afgifter naturligt for at slippe af med, eller neutralisere, uønskede madrester eller toksiner. Det er en vigtig funktion af kroppen, som hele tiden er i proces.

Detoxprogrammet med hvedegræssaft, andet superfood-grønt og nogle specielle afgiftningsmidler understøtter og forbedrer simpelthen din krops egne afgiftningssystemer.

Vi er meget opmærksomme på vores ydre renlighed, vi børster tænder og vasker os dagligt. Jeg ser kroppens afgiftning som en naturlig indre udrensning. Det er hovedsageligt vores lever, der afgifter kroppen, men toksiner elimineres også gennem tarme, lunger, lymfe og hud. Men når dette system er kompromitteret, toksiner og urenheder ikke elimineres ordentligt, så kan hver celle i kroppen blive negativt påvirket med nogle gange ret alvorlige konsekvenser, hvilket fører til sygdomme.

Formålet med et detox-program er primært at støtte disse eliminationsorganer, så toksiner i kroppen kan omsættes og udskilles.


Et detox-program kan hjælpe kroppens naturlige udrensningsproces ved at:

 1. Hvile organerne ved kun at drikke saft;
 2. Stimulering af leveren til at drive toksiner fra kroppen;
 3. Fremme eliminering gennem tarme, nyrer og hud;
 4. Forbedring af blodcirkulationen og
 5. Tankning af kroppen med sunde næringsstoffer.
"Afgiftning virker, fordi den adresserer individuelle cellers behov, de mindste enheder af menneskeliv," siger Peter Bennett, N.D., medforfatter af 7-Day Detox Miracle med Stephen Barrie, N.D., og Sara Faye.


Hvordan ved du om du skal udrense?

Alle bør udrense mindst en gang om året, men ammende mødre, børn og patienter med nogle kroniske sygdomme bør undgå det. Kontakt din læge, hvis du har spørgsmål om, hvorvidt detoxing er det rigtige for dig.


I dag, med flere toksiner i miljøet end nogensinde, "er det afgørende at detox," siger Linda Page, N.D., Ph.D., forfatteren af ​​Detoxification. Linda Page anbefaler afgiftning for symptomer som:
 • Uforklarlig træthed
 • Træg eliminering
 • Irriteret hud
 • Allergier
 • Lavgradige infektioner
 • Hævede øjne eller poser under øjnene
 • Oppustethed
 • Menstruationsproblemer
 • Mental forvirring

  Hvordan starter man en detox?

  Først skal du reducere mængden af ​​toksiner, du introducerer til din krop. Det betyder at eliminere alkohol, kaffe, cigaretter, raffineret sukker og mættet fedt, som alle fungerer som giftstoffer i kroppen. Minimer også brugen af ​​kemikaliebaserede husholdningsrengøringsmidler og personlige sundhedsprodukter (rensemidler, shampoo, deodoranter og tandpastaer), og erstat med naturlige alternativer.


  Under en detox er det også vigtigt at passe på din metaltilstand, da stress for eksempel får din krop til at frigive stresshormoner. Mens disse hormoner kan give "adrenalinsus" til at vinde et løb eller overholde en deadline, skaber de i store mængder toksiner og bremser afgiftningsenzymer i leveren. Meditation eller yoga er meget effektive måder at lindre stress på og er gode daglige praksisser, og især nyttige under din detox.

  Hvilket detox-program er det rigtige for dig?

  Der findes mange afgiftningsprogrammer og detox-opskrifter, afhængigt af dine individuelle behov. Mange programmer følger en 7-dages tidsplan, fordi, som Peter Bennett forklarer, "det tager kroppen tid at rense blodet." Hans program involverer faste på væske i to dage, efterfulgt af en nøje planlagt fem-dages detox-diæt for at give fordøjelsessystemet mulighed for at hvile. Linda Page anbefaler en 3-7 dages saftfaste (drik kun frisk frugt- og grøntsagssaft og vand) som en effektiv måde at frigive toksiner på.

  Her er fem foretrukne detox-programmer:

  1. Simpel frugt og grøntsager detox (du spiser kun frugt og grønt i dine måltider)
  2. Safter (drik kun friskudvundet saft)
  3. Smoothie-rens (du drikker kun friskudvundne smoothies)
  4. Sugar Detox (eliminér alt sukker, også honning og frugter fra din kost)
  5. Hypoallergen Detox (en specialiseret diæt til forskellige tilstande)

  Top 10 måder at hjælpe din krop med detox

  Når du er færdig med din detox, kan du støtte og yderligere rense din krop dagligt med disse kosttilskud og livsstilspraksis:
  1. Spis masser af fibre, herunder brune ris og økologisk dyrkede friske frugter og grøntsager. Rødbeder, hvedegræssaft, grønkål, radiser, artiskokker, kål, broccoli og tang er fremragende afgiftende fødevarer.
  2. Rens og beskyt leveren ved at tage urter som mælkebøtterod, burre og marietidsel og drikke grøn te.
  3. Tilføj grønkål, peberfrugt, guava, kiwi og bær i dine smoothies og salater, da de indeholder høje niveauer af C-vitamin, som hjælper kroppen med at producere glutathion, en leverforbindelse, der driver toksiner væk.
  4. Drik mindst to liter vand om dagen.
  5. Træk vejret dybt for at tillade ilt at cirkulere mere fuldstændigt gennem dit system.
  6. Mediter eller lav afslappende øvelser dagligt for at reducere stress.
  7. Øv hydroterapi ved at tage et meget varmt brusebad i fem minutter, så vandet kan løbe på ryggen. Følg med koldt vand i 30 sekunder. Gør dette tre gange, og gå derefter i seng i 30 minutter.
  8. Sved i en sauna, så din krop kan fjerne affald gennem sved.
  9. Tørbørste din hud for at fjerne giftstoffer gennem dine porer. Specielle børster er tilgængelige i naturvarebutikker.
  10. Motion er en rigtig effektiv måde at afgifte på. Prøv yoga, jogging, tennis eller dans - enhver sport, der bringer cirkulationen op og giver dig glæde. Qigong er særligt godt, da dette kampsportsbaserede træningssystem også inkluderer øvelser specifikt til afgiftning eller udrensning.

   Kontakt din læge, før du bruger nogen form for sundhedsbehandling - inklusive naturlægemidler og naturmedicin - og fortæl din læge, hvis du har en alvorlig medicinsk tilstand eller tager medicin. De oplysninger, der præsenteres her, er kun til uddannelsesformål og er på ingen måde tænkt som erstatning for medicinsk rådgivning.

   Dr. Frank Lipman har givet tusindvis af mennesker gennem sine Cleanse Workshops, og deres positive feedback har været inspirerende og styrkende – han deler her nogle af feedbacken med dig!

   “Jeg afsluttede den 2-ugers rensning, og jeg er i uge tre af Dr. Lipman-transformationen. Jeg er helt fri for kaffe og elsker at glæde mig til min morgenurtete med citron. Jeg har mere energi end jeg nogensinde har! Jeg sover som en baby. Det bedste af det hele er, at min mave er fladere end en pandekage. Det her har været fantastisk! Jeg kan ikke synge nok lovprisninger om Be Well Cleanse! – Stephanie

   "Jeg har det skønt! Jeg er glad for at have værktøjerne og støtten til at fortsætte i denne sunde rejse. Jeg har bemærket en bemærkelsesværdig forskel i min hukommelse, koncentration og energi siden udrensningen begyndte. Min 4-årige datter elsker at spille det matchende spil, og jeg er klar over, at mine evner til huskespil er blevet drastisk forbedret til min lilles forfærdelse." – Tracy

   "Jeg har tabt mig 6 ​​kg indtil videre. Min energi er bedre og sover også bedre." – Jamie

   "Så taknemmelig for, at jeg prøvede dette program. Et par livsændringer og udfordringer bragte mig ud af kurs i 6 måneder, og da jeg først startede detox, havde jeg det så meget bedre. Jeg har tabt det meste af vægten, der har sneget sig op i de sidste par måneder og er begyndt at træne igen. Jeg har mere energi, og kulhydrat-trangen er blevet tæmmet - må jeg sige, de er forsvundet. For mig var det en kæmpe hjælp at afvænne kaffen før start." – Karen
  Tilbage til blog