Sådan laver du hvedegræssaft

Sådan laver du hvedegræssaft

Høst af hvedegræs

Britt dyrker sit hvedegræs med videnskabelig præcision og dedikation. Inspireret af Dr. Charles Schnabels banebrydende forskning, følger hun hans principper for at sikre, at hvert enkelt hvedegræsstrå giver sit fulde ernæringspotentiale. Schnabel, æret som hvedegræsets fader, udpegede sammenføjnings stadiet som den kritiske periode, hvor plantens næringsværdi topper. Det er dér, at Britt høster sine afgrøder og sikrer omhyggeligt, at hver stilk står mellem 10 og 17 centimeter – den optimale højde for maksimal næringsstoftæthed.

Britts hvedegræs trives på grund af den langsomme, organiske vækst over to til tre måneder. Hun sår frø om efteråret, som så vokser om foråret, så hvedegræsset kan udvikle lange rødder og optage en overflod af aminosyrer og næringsstoffer fra den naturlige muldjord jord. Den primære høst finder sted i det tidlige forår, med mulighed for en sekundær høst om efteråret. Hver høst er et vidnesbyrd om Britts dedikation til både videnskab og bæredygtighed. Hvilket resulterer i hvedegræs, der ikke kun er rigt på næringsstoffer og glutenfrit, men også dyrket ved hjælp af 100% økologiske teknikker.

Traditionelt landbrug vs. bakkedyrket

Når man sammenligner traditionelt økologisk landbrug med bakkedyrket hvedegræs, er fordelene ved førstnævnte ret udtalte. Traditionelle metoder kan prale af et 48 % højere udbytte af klorofyl og 28 % flere antioxidanter. Dette tilskrives den forlængede vækstperiode, som tillader sukkerarter at omdanne sig til værdifulde næringsstoffer i stedet for at forblive som simple sukkerarter. Resultatet er et produkt med nul sukkerindhold, hvilket forbedrer dets ernæringsmæssige profil.


Omvendt er bakkedyrket hvedegræs typisk klar til høst på kun to uger, og er ofte dyrket i et drivhusmiljø, hvor der kan blive alt for varmt og fugtigt. Sådanne forhold er befordrende for vækst af skimmelsvamp, hvilket udgør sundhedsrisici, som potentielt kan forårsage åndedrætsproblemer som hvæsende vejrtrækning. Derudover, fordi bakkedyrket hvedegræs mangler jord, er det afhængigt af flydende fodergødning for at opnå næringsstoffer, hvilket fører til et slutprodukt, der er højt i sukker og har en mærkbart sød smag. Dette står i skarp kontrast til den mere afbalancerede og næringstætte profil af traditionelt hvedegræs.

Vores produktionsproces

Vores produkter er økologisk dyrket, hvilket betyder, at vi ikke behøver at bekymre os om skadelige pesticider og giftstoffer. En grundig vask på vores gård er alt, hvad der er nødvendigt for at fjerne eventuel snavs.

Vi bruger langsomme, afkølede saftmaskiner i industriel størrelse for at sikre, at tiden mellem markerne og fryserne holdes på et minimum. Vores markdyrkede afgrøder bliver saftet på kun få timer efter at de er blevet høstet.

Vi driver en af ​​de største maskiner til produktion af hvedegræssaft i Europa, specialdesignet til vores brug, for at opretholde et minimalt tidsforløb mellem markerne og fryserne. Alle processer udføres under kolde forhold for at beskytte næringsstoffer og enzymer. Inden for få minutter anbringes saften i poser og lynfryses.


Tillad naturen at gå sin gang

Britt Superfoods sikrer, at hvert enkelt hvedegræs ikke kun er rig på klorofyl og antioxidanter, men også fri for sukker og skadelige tilsætningsstoffer. Britt Superfoods sætter en ære i at præsentere sit udvalg af safter. Høstet på toppen af ​​ernæring, hurtigt saftet og lynfrosset - lige fra vores gård til din dør. Vores markdyrkede hvedegræssaft er et vidnesbyrd om Britts dedikation til sundhed og ernæring.

Tilbage til blog