Mænds sundhedstilstand: Kampen mod krisen

Mænds sundhedstilstand: Kampen mod krisen

I de senere år har vi været vidne til en voksende krise i mænds sundhed, præget af en betydelig forskel i levealder mellem mænd og kvinder. Denne krise er drevet af flere faktorer, hvilket fører til chokerende statistikker, såsom at selvmord er den førende dødsårsag af mænd under 45 år.

Lad os kigge mere detaljeret på dette.

Mental sundhed og selvmord: Et af de mest gribende aspekter af mænds helbredskrise ligger i den foruroligende udbredelse af selvmord, især blandt mænd under 45 år. De skarpe tal afslører, at mænd dør af selvmord næsten fire gange oftere end kvinder, som indikeret af 2020-undersøgelse fra Centers for Disease Control and Prevention. Denne hjerteskærende tendens er væsentligt påvirket af mænds modvilje mod at søge hjælp og den gennemgående stigma knyttet til mentale sundhedsproblemer.

For eksempel, i Storbritannien i 2021, lå den mandlige selvmordsrate på 15,8 pr. 100.000, mens den tilsvarende kvindelige selvmordsrate var markant lavere med 5,5 pr. 100.000. Disse statistikker understreger det presserende behov for at skabe et miljø, der ikke kun anerkender mænds følelsesmæssige velvære, men også aktivt opmuntrer dem til at række ud efter hjælp.

Kortere forventet levetid: Eftervirkningerne af mænds sundhedsforskelle er tydelige i den betydelige forskel i forventet levetid mellem mænd og kvinder. I 2021 var den forventede levetid i USA for kvinder 79,1 år, mens den for mænd kun var 73,2 år ifølge statistikker. Denne forskel på 5,9 år er den største, i et kvart århundrede. Det er afgørende at undersøge og behandle de faktorer, der bidrager til denne kløft

Ulykker og skader: Mænd står over for en højere risiko for motorkøretøjsulykker, det vider sig at 72 procent af alle ulykkesdødsfald i 2020 var af mænd. De repræsenterede også størstedelen af ​​dødsfald for fodgængere, cyklister og motorcyklister. Disse ulykker spiller en væsentlig rolle i den overordnede forskel i forventet levetid.

COVID-19-forskelle: COVID-19-pandemien har afsløret endnu en sundhedsforskel, hvor mænd har en større risiko for at dø af virussen sammenlignet med kvinder. Denne forskel kan ikke udelukkende tilskrives infektionsrater eller allerede eksisterende forhold. Ifølge regeringens statistikker havde mænd 31 dødsfald pr. 100.000 sammenlignet med 17 dødsfald for henholdsvis kvinder.

Hvad kan vi gøre for at afhjælpe ulighederne?


Bevidsthed om mental sundhed

At reducere stigmatiseringen omkring mental sundhed er et presserende problem. Ved at opmuntre til åbne samtaler, tilbyde tilgængelige mentale sundhedsressourcer og fremme støttenetværk, kan vi give mænd de nødvendige værktøjer til at søge hjælp, når det er nødvendigt. Der er mange steder at finde hjælp. F.eks. har Movember-webstedet et stort udvalg af forslag.

Sund livsstil

  • Mænd er 50 % mere tilbøjelige end kvinder til at dø af hjertesygdomme. Det faktum, at mænd har lavere østrogenniveauer end kvinder, kan være en del af årsagen. Men medicinske risici, såsom dårligt behandlet højt blodtryk eller ugunstige kolesterolniveauer, kan også bidrage.
  • Mindre socialt forbundet. Af årsager, der ikke er helt klare, har mennesker med færre og svagere sociale forbindelser (som har en tendens til at omfatte mænd oftere end kvinder) en tendens til at have højere dødsrater.
  • Mænd har en tendens til at have en mindre sund kost

At sikre regelmæssig motion, en sund kost og at være forbundet med et fællesskab kan hjælpe med alt det ovenstående. En fantastisk måde bl.a. at gøre dette på, er ved at tilføje en superfoodsaft til din kost - rig på næringsstoffer og antioxidanter, et super godt løft til dit helbred!

Regelmæssige sundhedstjek: Det er afgørende for tidlig opdagelse af helbredsproblemer og forebyggende pleje at søge læge til generelle sundhedstjek. Sundhedsudbydere bør også prioritere at diskutere mental sundhed under disse besøg. I gennemsnit besøger mænd deres læge 4 gange om året sammenlignet med de 6 seks gange om året, kvinder gør det.

Fremme sikker adfærd: Implementering af uddannelsesprogrammer og kampagner, der fremhæver sikker praksis på vejen, kan hjælpe med at reducere ulykker og dødsulykker. Disse programmer bør målrette mod risikabel adfærd og øge bevidstheden om vigtigheden af ​​at bære beskyttelsesudstyr, såsom hjelme, når man kører på motorcykel.

Støttende fællesskaber: Etablering af støttenetværk og lokale mænds sundhedsgrupper kan skabe en følelse af fællesskab, hvor mænd kan dele erfaringer, søge råd og støtte hinanden i deres sundhedsrejser.

Partner og familie: Partner og familiemedlemmer spiller en væsentlig rolle for mænds sundhed. At indgå i åbne diskussioner med dine relationer kan hjælpe med at skabe et støttende miljø, der støtter din sundhed og velvære.

Tilbage til blog