Kunsten at at lære at lave saft

Wheatgrass being poured from juicer

At begive sig ud på en saftrejse rummer et utal af sundhedsmæssige fordele, men at navigere denne flydende lækre sundheds-vej kræver også beslutningstagning. Vi dykker ned i teknikkerne og tipsene til effektiv saftning.

Den rigtige og forkerte måde at safte på:

Omhyggelig frugt-saftning: Mens frugter tilbyder antioxidanter og gavnlige enzymer, er det afgørende at være lidt forsigtig. Tropiske frugter som mango og ananas, med højt indhold af naturligt sukker, kræver omhyggelig overvejelse. Regelmæssig saft, især for dem på en vægttabsplan, kan hæve blodsukkerniveauet. Vælg gerne grønne æbler eller kiwier for at sødme, da de er relativt lave i sukker.

Grøntsagsfokus: Prioriter økologiske, rå grønne grøntsager for maksimal ernæring i friskpresset saft. Denne koncentrerede form er en glimrende måde at snige flere grøntsager ind i din kost. Men saft bør supplere, ikke erstatte, forbruget af hele grøntsager.

Forsigtig med korsblomstrede grøntsager: Vær forsigtig, når du presser korsblomstgrøntsager rå, såsom kål, collards, bok choy, grønkål og broccoli. Disse grøntsager indeholder goitrogener, der kan undertrykke skjoldbruskkirtelfunktionen. N[r vi koger kål deaktiverer vi goitrogenerne, mens de bevarer deres sundhedsmæssige fordele.

Oxalsyrebevidsthed: Rå spinat, roegrønt, de grønne blade fra rødbederoen og Chard, sølvbede, indeholder oxalsyre, som kan irritere munden og forstyrre jern- og calciumabsorptionen. Spis disse grøntsager med måde, og damp dem gerne let inden du spiser dem.


Bedste grøntsager til saftpresning:

• Agurker: Rensende og gavnlig for hudens sundhed.

• Selleri: Anti-inflammatorisk og alkaliserende; kendt for at sænke blodtrykket.

Rødbeder: Super leverrens og en fremragende vegetarisk kilde til jern.

• Gulerødder: Rig på beta-caroten, gavnlig for synet, men vær forsigtig på grund af højt sukkerindhold.

Grønkål: Er en alsidig bladgrøn med en mild smag, der passer godt sammen med andre grøntsager i saft. En fantastisk kilde til flere vigtige næringsstoffer, herunder vitamin A, C og K

• Spinat: Højt indhold af jern, alkaliserende og fantastisk til hudens sundhed.

Hvedegræs: Et kraftfuldt afgiftnings- og alkaliseringsplante, der ofte betragtes som en af ​​de mest populære grøntsager til saftpresning. En utrolig næringstæt ingrediens indeholdende B5, B12, E og A vitamin, jern, fosfor, magnesium og kobber sammen med 17 forskellige aminosyrer.

• Fennikel: Fremragende til fordøjelsen, reducerer oppustethed; giver en behagelig lakridslignende smag.

• Yderligere muligheder: Romainesalat, rød peberfrugt (højt indhold af C-vitamin), persille, koriander, ingefær og endda rå hvidløg for immunforsvaret.

Saft teknikker og tips

Saftning er mere end at smide hele frugter og grøntsager i din juicer og forvente velsmagende resultater. Korrekt forberedelse er nøglen, når man tager juicerens begrænsninger i betragtning og optimerer processen for effektivitet. Forberedelse er altafgørende:

• Hak frugt og grønt, så de passer til maskinen.

• Skræl hårde ydre skaller, skræller og marv, især citrusfrugter.

• Fjern frø for at forhindre beskadigelse af juiceren og en bitter smag.

Fore din pulp-beholderen: Gør oprydningen nemmere ved at fore pulp-beholderen med plastfolie. Efter saftpresning trækkes plastfolien med frugtkød ud, hvilket gør rengøringen meget mere effektiv.

Brug din opvaskemaskinen: Tjek om juicerens dele tåler opvaskemaskine for at gøre det endnu nemmere for dig selv.

Lad ikke saften stå: Frisklavet saft, upasteuriseret og fri for konserveringsmidler, er bedst at indtage med det samme for fuld fordel af alle næringsstoffer og enzymer. Ved opbevaring skal den opbevares i køleskab og indtages inden for 24 timer for optimal friskhed.

Brug tørre genstande sparsomt: Undgå at safte ingredienser med lavt vandindhold, såsom kokos, sukkerrør og korn.

Valg af den rigtige juicer

Centrifugalsaftpressere: er velegnede til nogle frugter, men den kæmper med bladgrønt. Hurtig og overkommelig. Ideel til lejlighedsvis juicening.

Koldpressere: Selvom de er dyrere, udmærker de sig ved at udvinde saft fra fibrøse grøntsager som grønkål og spinat.

Langsom juicer: Langsommere, men effektiv. Bevarer flere næringsstoffer på grund af lav hastighed. Velegnet til forskellige ingredienser, herunder bladgrønt.

Citruspresser: Praktisk til citrusfrugter. Manuel betjening velegnet til små mængder. Begrænset til citrusfrugter.

Juicing i hånden: Hurtig til bløde frugter. Kræver styrke og tålmodighed til større mængder.

Blenderjuicing: Blend ingredienserne, hæld igennem en sigt så du får saften. Kan benyttes rigtig fint, men er mere velegnet til smoothies.

Damp juicer: Traditionel metode til forarbejdning af frugter. Velegnet til store mængder, men optager plads. Du kan bevare saften længere på grund af opvarmning, men mister enzymerne.

Valg af den rigtige juicer

Inden du investerer i en juicer, skal du overveje din brugsfrekvens og dine præferencer. Uanset om du vælger en centrifugal- eller slowjuicer, har hver deres fordele. Udforsk desuden alternative juicemetoder som håndpresning eller brug af en blender baseret på dine behov.

Hvor længe kan du opbevare saften?

Koldpresset saft bevarer friskheden i 2-3 dage, når den opbevares i en lufttæt beholder i bunden af ​​køleskabet. Begrænsning af ilteksponering under saftningen og god opbevaring bevarer vitaminer. Dampsaftet juice holder længere på grund af pasteurisering, men mister nogle af næringsstofferne.


Hvad skal man gøre med frugt- og grøntsagspulp


Maksimer bæredygtighed ved at genbruge pulpen:

• Kompostering: Miljøvenlig måde af komme af med pulpen på.

• Tilføj til en smoothie: Blend frugtkød med friske ingredienser.

• Tilføj til en suppe: Forbedr supper med supplerende frugtkød.

• Lav te: Lav aromatiske teblandinger med frugtkød og krydderier.

• Grøntsagsbrød: Inkorporer frugtkød i dej-blandinger.

• Nyd til din morgenmad: Forbedrer f.eks. dit røræg.

• Smøres på brødet: Bland med flødeost for at få en velsmagende smørepålæg.

• Frittere: Brug frugtkød i opskrifter på grøntsags- eller frugtfritter.

• Bag det: Tilsæt frugtkød til kagedejen for smag og fugt.

Afslutningsvis er saftpresning en alsidig og sund praksis med korrekte teknikker, valg af ingredienser og opfindsomme måder at genbruge frugtkødet, hvilket bidrager til en holistisk saft-oplevelse. Vi har gjort saften meget nemmere med vores færdiglavede superfood-saft: Du skal blot holde under vandhanen et par sekunder for at løsne, pres den frosne saft ud og nyd det ved at tilsætte til æblesaft eller din yndlingssmoothie. Besøg vores webbutik her i dag for at bestille din saft.

Tilbage til blog