Fødevarer der kan hjælpe dig med at se yngre ud

Fødevarer der kan hjælpe dig med at se yngre ud - Britt's Superfoods DK

Når vi bliver ældre, søger mange af os måder at minimere de synlige tegn på aldring, især på vores hud. Hos Britt's SuperFoods bliver vi ofte spurgt om strategier til at forbedre hudens sundhed og bekæmpe virkningerne af aldring. Heldigvis kan inkorporering af visse fødevarer i din kost hjælpe med at forbedre udseendet af aldrende hud.
Dr. Caroline Apovian, professor i medicin og pædiatri ved Boston University School of Medicine, har delt sin ekspertise om dette emne og beskriver otte fødevarer, der kan hjælpe dig med at opnå en glødende, ungdommelig hud. Hendes indsigt er både inspirerende og styrkende og tilbyder enkle, men effektive kosttilskud for at fremme hudens sundhed.

Laks, sardiner og ansjoser

Rig på dimethylaminoethanol (DMAE), en forbindelse, der styrker cellemembraner og forhindrer den forringelse, der fører til for tidlig aldring. DMAE øger også acetylcholin-niveauet, øger muskeltonus og fasthed under huden og reducerer produktionen af ​​arachidonsyre, som er forbundet med rynkedannelse og nedslidning af huden.

Broccoli, spinat, grønkål, hvedegræssaft og rosenkål

Rigelig i alfa-liponsyre (ALA). ALA er en potent antioxidant, der bekæmper frie radikaler, der er ansvarlige for aldring. Det har også anti-inflammatoriske egenskaber, hvilket reducerer cirkler under øjnene, hævelser, rødme og rynker. Hvedegræssaft er et ernæringsmæssigt kraftcenter, rig på klorofyl, som er kendt for sine afgiftningsegenskaber. Det giver næsten alle vitaminer, med undtagelse af D-vitamin, og tilbyder en imponerende række af 91 mineraler, 20 aminosyrer og over 80 enzymer.

Grapefrugt og grønkål

Fremragende kilder til C-vitamin, som hjælper med at reparere hudskader fra solen og forurenende stoffer ved at stimulere kollagenproduktionen. Dette fører til ny hudvækst, reduktion af rynker og en glattere tekstur. En enkelt rød grapefrugt eller en portion grønkålssaft giver mere end 100 % af den anbefalede daglige værdi for C-vitamin, hvilket gør dem ideelle til hudens sundhed.

Blåbær

Identificeret af det amerikanske landbrugsministerium som frugten med det højeste antioxidantindhold pr. portion. Disse antioxidanter opretholder ikke kun ungdommelig og glat hud, men beskytter også mod hukommelsestab, hjerte-kar-sygdomme og kræft.

Østers

Et yndet afrodisiakum, rig på zink. Zink er afgørende for at reparere beskadiget væv og danne nyt, hvilket gavner ikke kun huden, men også negle, hår og øjne.


Valnødder og omega-3 olier

Spækket med omega-3 fedtsyrer, som kroppen ikke selv kan producere. Omega-3 beskytter cellemembraner, holder skadelige stoffer ude, tillader næringsstoffer ind og letter elimineringen af ​​affaldsprodukter. Stærke cellemembraner holder også på mere vand, hvilket resulterer i fugtigere, glattere hud. Inkorporering af en daglig skefuld omega-3 olie kan forbedre hudens sundhed betydeligt.

Tomater

En kraftfuld kilde til lycopen, en antioxidant, der forhindrer for tidlig aldring og beskytter huden mod solskader. Forskning offentliggjort i Journal of Nutrition indikerer, at kost rig på tomater resulterer i færre solskader. Kroppen absorberer bedst lycopen fra kogte tomater, så det er særligt gavnligt at inkorporere tomatsaucer og -supper.

Æg

Indeholder cholin og lutein, begge afgørende for hudens sundhed. Cholin understøtter dannelsen af ​​cellemembraner og regulerer B-vitaminer, der er nødvendige for kollagen- og elastinproduktion, hvilket sikrer en fast og glat hud. Lutein er en antioxidant, der beskytter hudens elasticitet og forhindrer skader.Ved at integrere disse næringsrige fødevarer i din kost, kan du tage væsentlige skridt hen imod at opnå en sundere og mere ungdommelig hud.

Tilbage til blog