5 måder at støtte kvinders sundhed og velvære på

5 måder at støtte kvinders sundhed og velvære på

Denne vision har til hensigt at styrke kvinder i at træffe sundhedsrelaterede beslutninger og sikre, at de har adgang til muligheder og faciliteter for at opretholde deres sundhed og velvære.

Som Michelle Obama siger: "Styrken i samfund, lande og i sidste ende verden er direkte proportional med deres kvinders helbred."

Lad os undersøge de tiltag, der kan tages for, at styrke kvinders sundhed, og hvordan vi kan bidrage til at eliminere skævhed og derved styrke kvinder og vores samfund.

 

1. Alder er kun et tal

Forskning viser, at i Storbritannien betragtes omkring 40% af mennesker over 65 år som inaktive. Det betyder, at de får mindre end den anbefalede mængde fysisk aktivitet hver uge. For voksne 19 år og derover er den anbefalede mængde 150 minutters moderat punktafgift om ugen.

Efterhånden som kvinder bliver ældre, falder østrogenniveauet, og kvinder er mere modtagelige for osteoporose. Regelmæssig træning er afgørende for at hjælpe med at bekæmpe dette problem, og vægttræning er særligt vigtige for at forbedre knoglerne. 

Traditionelt har fitnesscentret været et mandligt domæne, men flere og flere kvinder begynder at nyde fordelene ved dét bl.a. er Cross Fit blevet populært blandt kvinder i alle aldre.

Med fokus på otte områder, herunder: kardiovaskulær, udholdenhed, styrke, fleksibilitet, hurtighed, koordination, smidighed og balance, er CrossFit en god træningsform for kvinder i alle aldre. 

Alder er kun et tal, og om noget er motion vigtigere for kvinder, når vi bliver ældre.

 

2. Sund madlavning

Kvinder laver stadig de fleste måltider, der spises derhjemme, som det kan ses af nyere statistikker. Med mindre uddannelse i skolen om, hvad og hvordan man laver mad, er denne færdighed mindre tilbøjelig til at blive videregivet af hver generation.

En sund kost er nøglen til sundhed, og at lære at tilberede et afbalanceret sundt måltid bør være en del af alles uddannelse. For dem, der ved, hvordan man laver mad, er det nøglen at videregive denne viden til fremtidige generationer af kvinder. Og for dem, der ikke gør det, kan det at lære af andre eller tage et kursus gøre en reel forskel for sundheden for alle i familien.

Med stigende fedmeniveauer, og færdiglavet mad som er let tilgængelig, kan det at lære at lave mad ikke kun være sjovt og give velsmagende måltider, men det er også godt for dit helbred.

 

3. Beskyttelse af unge kvinders mentale sundhed

Kvinder er mere tilbøjelige til at opleve almindelige psykiske problemer end mænd. Især unge kvinder er blevet identificeret som en højrisikogruppe, hvor over en fjerdedel (26%) oplever en almindelig psykisk lidelse, såsom angst eller depression - sammenlignet med 9,1% af unge mænd.

Derudover har Office for National Statistics (ONS) vist, at siden 2012 er selvmord blandt kvinder i alderen 10 til 24 steget markant. Eksperter siger, at unge kvinder nu er en "højrisikogruppe" og peger på sammenhænge mellem psykisk sygdom og vold eller seksuelt misbrug og et muligt pres af ​​sociale medier.

Dette har givet anledning til opfordringer fra forskere om flere midler til at beskytte nationens mentale sundhed.

Det er afgørende at have nogle trygge rum for kvinder, hvor de kan tale frit og kommunikere. Mens forskningen fortsætter, kan vi alle gøre vores del ved blot at spørge vores venner og familie "hvordan har du det?" og lytte til svaret.

 

4. Screening

Livmoderhalskræft og brystkræft er de to kræftformer, der rammer kvinder mest. Hvis de opdages tidligt, har begge gode overlevelsesrater.

Omkring en halv million kvinder dør af brystkræft og en halv million af livmoderhalskræft hvert år, størstedelen af ​​disse fra lande med lave screeningsrater.

I den vestlige verden er stigmatiseringen omkring screening aftagende. Men mange lokalsamfund skal stadig opmuntres til at have regelmæssig kontrol og tilskyndes til at tage vaccinationer, hvor det er relevant.

I mange lande er dette ikke tilgængeligt, så det globale samfund er nødt til at trække sig sammen for at bryde sundhedskløften.

 

5. Forståelse for kvinders sundhed på arbejdspladsen

Kvinder har andre sundhedssituationer end mænd, det er et faktum. Menstruationer, graviditet og overgangsalder er unikke for kvinder. Disse har alle symptomer, der påvirker arbejdspladsen.

Lovgivning er nu på plads i den vestlige verden for barselsrettigheder, men andre områder såsom overgangsalderen ignoreres stort set.

En nylig undersøgelse om overgangsalderen af ​​Circle fandt, at "der er en kultur af uvidenhed og isolation omkring overgangsalderen på arbejdspladsen, og en iøjnefaldende mangel på støtte til medarbejdere og deres ledere."

Omkring 83 % af undersøgelsens deltagere sagde, at deres arbejde var negativt påvirket, over halvdelen (58 %) af de adspurgte, der oplevede overgangsalderen sagde, at det var "udfordrende" at håndtere arbejdet under deres overgangsalderen, mens 48 % af alle respondenter kæmpede med deres fald i selvtillid, og næsten lige så mange (46 %) følte sig stressede af at skulle skjule deres oplevelse.

At forstå disse ændringer og tillade kvinder at arbejde omkring dem, er nøglen ikke kun for kvinders sundhed, men for arbejdsstyrkens sundhed generelt.

Hos Britt's Superfoods brænder vi for at give folk mulighed for at tage på en sundhedsrejse de aldrig vil hjem fra. 

Tilbage til blog