Superfoodsaft til super hud

Superfoodsaft til super hud

Vi kender alle ordsproget 'Du er hvad du spiser', men hvor ofte tænker vi virkelig over det? Hvad vi putter i vores kroppe er byggestenene for vores sundhed, fra muskelfunktion til celleudvikling og hudens sundhed.

Ved regelmæssigt at indtage superfoodsafter kan vi støtte vores huds sundhed og opnå en naturlig glød. Det er vigtigt i kombination med ansigtscremer, at du også ser på hvad din kost kan gøre for din hud.

Hvis du har store hudproblemer så kan den rigtige diæt, kombineret  med behandlinger hos en dygtig hudspecialist, give din hud de bedste betingelser for at være smuk i den alder den har.


Hjælper til at reparerer kollagen

Kollagen er en af de mest almindelige former for protein i kroppen og giver vores hud sin struktur og et sundt udseende.

Når vi har masser af kollagen, er vores hud blød, glat og fast. Dette skyldes, at kollagen hjælper hudcellerne med at forny og reparere sig selv og holder vores hud ung og sund. Men når vi bliver ældre, producerer vores krop mindre kollagen, og dette resulterer i de almindelige tegn på aldring - rynker, hængende og mindre elastisk hud.

Heldigvis er der ting, vi kan gøre for at tilskynde til produktion af kollagen, hvoraf den vigtigste er den rette næringsværdi i din kost. En diæt fuld af proteinrige fødevarer kan hjælpe med at levere aminosyrer, der er byggestenene til kollagen produktion.

Andre næringsstoffer, der hjælper produktionen af kollagen, herunder:

  • Zink
  • Vitamin C
  • Og kobber.

Så frugt og grøntsager med et stort antal vitaminer og mineraler er gode til at opretholde en sund hud.

Mange af vores superfoodsafter indeholder disse vitaminer, især vores økologiske grønkålssaft, som indeholder 200% af den anbefalede daglige dosis (ADD) af C-vitamin, hvilket gør det til en god tilføjelse til dit hudplejeregime.

Reparerer hudskade 

Der er mange måder at beskadige din hud på, herunder solstråler, rygning, frie radikaler og generel slid. Grønne grøntsager såsom hvedegræs er rige på alfa-linolsyre (ALA). Dette har en høj koncentration af antioxidanter, der bekæmper de frie radikaler, der forårsager aldring.

ALA er et af de mest kraftfulde anti-aldring-midler til rådighed. Det fungerer også som et antiinflammatorisk, aftager mørke render under øjet, hævelse, rødme og pletter, alt imens det minimerer rynkernes udseende.

En anden måde at bekæmpe hudskader på er vitamin E og Vitamin C. Disse vitaminer spiller en vigtig rolle i hudens antioxidant forsvar og kan beskytte mod UV-stråler, forurening og frie radikaler, der beskadiger hudceller. De kan også hjælpe med at bremse produktionen af melanin, hvilket kan forårsage mørke pletter.

At spise mere E-vitaminrige fødevarer som avocado, grønne grøntsager, valnødder og solsikkefrø hjælper med at holde huden smidig og forhindre for tidlig ældning.

Vores superfood-saft er fyldt med E-vitamin, specielt vores økologiske hvedegræssaft, der indeholder 145% af RDA, og vores blandede grønne saft, der har 118%. Begge er fantastiske måder at drikke dig til sund hud.


Reducerer inflammation

Når huden bliver betændt, kan den blive plettet og oppustet og overfladen ændre karakter. Hvis betændelse bliver alvorligt kan tilstande som acne, dermatitis, rosacea og psoriasis forekomme.

Mest hudbetændelse opstår, når dit immunsystem reagerer på en trigger, hvilket får det til at fremkalde en reaktion, som kan være alt fra kløe til pletter eller udslæt. Hud er en vigtig del af vores immunsystem, den første forsvarslinje mod bakterier, forurenende stoffer og infektion.

A-vitamin hjælper med at styrke denne barriere ved at fremme celleproduktion og beskytte din hud mod skadelige irriterende stoffer, der forsøger at angribe overfladen. Det hjælper også med at forhindre tilstoppede porer, hvilket reducerer acne-forårsagende blokeringer og andre lidelser.

346% af RDA for vitamin A findes i vores blandede grønne saft, som er en lækker blanding af hvedegræssaft, brændenældesaft, byggræssaft og matcha-te.

Styrker hudens barriere

Mens vores hud generelt er en stor barriere, kan den nogle gange blive nedslidt. Stress, forurening og UV-stråler kan alle tage deres told.

Den store nyhed er, at vi kan hjælpe vores hud med at kæmpe. C-vitamin er en stærk antioxidant, der kan hjælpe med at øge kollagen produktionen. Kollagen er vigtigt for huden for at bevare sin fasthed og naturlige helingsproces. Det beskytter også huden mod at beskadige frie radikaler, der bygger en barriere mod UV-stråler.

Kroppen kan ikke opbevare C-vitamin, så vi har brug for et regelmæssigt indtag. Vores lækre Elixir Vitality saft indeholder 72% af RDA, hvilket gør det til en lækker måde at beskytte din hud på.

Alle vores superfoodsafter kan bidrage til sund hud alene, men kan være endnu mere effektive, når de kombineres. De er perfekt afbalanceret ernæringsmæssigt for at supplere hinanden, så du kan mikse og matche, så det passer til dine egne individuelle behov og sundhedsmål.

Tilbage til blog