Sunde og sjove sommeraktiviteter for børn

Sunde og sjove sommeraktiviteter for børn

Sommerferien er startet, og der er masser af dage, der skal fyldes for at holde dine børn aktive. Her er vores 10 bedste tips til at holde dem underholdt på en sund måde.

1. Lav ispinde
I stedet for at købe færdiglavede-versioner, lad børnene lave deres egne, så du ved hvilke ingredienser der er i, og de kan have det sjovt med at være kreative. Vi elsker at blande vores superfoodsaft med frugt og se, hvilke smukke slikkepinde vi kan lave. Prøv at brug Elixir, mousserende vand og bær eller ingefær & gurkemeje saft appelsinskiver og lavkalorie limonade.

2. Gå igang med madlavning
De lange sommerdage er en god måde at lære børn om mad og findes der en bedre måde end at lade dem lave deres egne måltider. Fra hjemmelavet brød lavet i søde former eller pizza med masser af frugt og grøntsager, der er mange måder at blive kreativ på med sunde ingredienser.

3. Vær kunstnerisk 
Hvad med en stenhave, en eventyrhave eller en monsterhule?
En stenhave har brug for sten, der kan males på, en eventyrhave har brug for noget træ, der kan laves om til en dør, og et monsters hule har brug for sten at male. Når materialerne er samlet, kan de males og laves til det børnene gerne vil have. En insekthave kan laves ved at male mariehøns og edderkopper på sten, en eventyrhave ved at lave en lille dør, der kan sættes på et træ med malede sten, som de kan sidde på i en fe-ring…. Mulighederne er uendelige.

4. Lav en anderledes aktivitet
Sommeren er den perfekte tid til at prøve nye ting afhængigt af dine børns alder. Svømning, cykling, yoga og klatring er alle gode sommersportsgrene. Ligesom kajaksejlads, padleboarding og surfing er det lige meget, hvad det er, så længe det er aktivt, nyt og sjovt.

5. Giv et nyt ansvar
Det er vigtigt for børn at vokse følelsemæssigt, og en vigtig del er a lære ansvar, alt fra at rede deres seng til at tage skraldet ud er et ansvar, og sommeren er en rigtig god tid til at lære et nyt ansvar.

6. Plant noget
Dette kan være en agurk i en gryde, et grøntsagsplaster eller en hel kolonihave - det er optil dig hvor langt du vil gå. At dyrke, pleje og til sidst nyde produkterne er en stor læring for børn. De lærer ikke kun, hvor maden kommer fra. Men det giver også en forståelse af livets cirkel - et godt forspring på biologitimerne!

7. Vær kreativ
Husk dagene før sociale medier og elektroniske enheder, hvor vi skulle bruge vores fantasi til at underholde os selv. Hav en gammeldags dag, hvor børnene er elektronisk fri. De kan lave en lejr, læse en bog, skrive og opføre et skuespil eller blot spille et brætspil.

8. Gør noget nyt
Har din familie aldrig slået lejr eller taget på bærplukning, har du nogensinde oplevet en picnic under stjernerne for at se, om du kan se nogen, stjerneskud. Måske har du altid ønsket at ride, svømme i havet eller være vågen hele natten – vælg en ny aktivitet og nyd den sammen.

9. Lær noget musik
Dette kan være ved at lytte til musik, spille et instrument eller lave et instrument. Hvad med en hjemmelavet guitar (en æske med nogle strenge over), en hjemmelavet maracas (beholder med bønner i) eller en hjemmelavet tromme (en gryde på hovedet), måske få nogle venner til at være med til at spille i et band – du ved aldrig om du måske har et kæmpe talent i dit barn!

10. Hold jer aktive
Uanset hvad sommeren bringer, prøv at opretholde noget aktivitet hver dag, det kan være fra vandkamp til gåture, aktiviteter til at gå tur med hunden og løb til havearbejde. Lidt motion om dagen vil gøre en stor forskel for din sundhed.

En god måde at få ekstra næring ind i dine børn er at tilføje en superfoodsaft til deres rutine, i en smoothie eller som et shot, de er fyldt med vitaminer og næringsstoffer og en nem måde at sikre sig, at de får den næring, de har brug for, for at finde ud af mere så besøg vores webbutik her.

 

Tilbage til blog