Oprindelse og oprindelige anvendelser af ingefær

Oprindelse og oprindelige anvendelser af ingefær

Ingefær er roden til en blomstrende plante med samme navn, og den menes først at være blevet opdaget i Sydøstasien. Den tilhører Zingiberacae-familien og er nært beslægtet med kardemomme og gurkemeje.

Den skarpe kraftige rod er blevet brugt i over 5000 år til medicinske, spirituelle og fødevareformål og blev handlet som en værdifuld vare. I dag kan man købe ingefær i de fleste supermarkeder, og den er stadig velanset for sine sundhedsmæssige egenskaber.

Nogle af dens mere usædvanlige anvendelser er:
  • Bliver brugt til at afværge pesten
  • Brugt som krydderi som salt og peber på bordet
  • Som smagsgiver i øl
  • Bruges til at 'ginger' en hest, altså for at få den til at gå hurtigere.

Og nogle mere almindelige:

  • Til behandling af flatulens
  • For at lindre kvalme
  • For at varme blodet
  • For at forbedrer blodgennemstrømningen
  • Lindre ømhed og smerter

I dag begynder videnskaben at indhente traditionen, og ingefær er nu almindeligt accepteret for at hjælpe:

Reducer gas og forbedre fordøjelsen
En undersøgelse fra 2018 viste, at ingefær kan hjælpe med at lindre smerten forårsaget af blokeret gas ved at hjælpe med at udstøde det og ved at hjælpe bevægelsen gennem fordøjelseskanalen kan det forbedre fordøjelsen.

Reducer kvalme
En undersøgelse fra 2020 viste, hvordan ingefær hjalp med at reducere morgenkvalme og lindre kvalme efter kemoterapi.

Reducer smerte
På grund af ingefærs antiinflammatoriske egenskaber menes det at reducere lidelser fra hævede led og muskler.

Hjælp hjertesundhed
Lovende undersøgelser af dyr viser, at ingefær kan hjælpe med at sænke kolesterol og blodtryk.

Vi bruger ingefær i vores økologiske æble-, ingefær- og gurkemejejsaft. Denne superfood juicefavorit er en mundrette blanding og giver en forfriskende og rensende drink.

For at bestille dine safter skal du blot besøge vores butik her i dag.