Kan du helbrede forkølelse?

Kan du helbrede forkølelse?

Der er ingen kur mod forkølelse, men du kan selv gøre nogle ting for at reducere forkølelsessymptomer. Nogle midler kan endda hjælpe forkølelsen til at forsvinde hurtigere!

Med mere end 200 forkølelsesvira, der forårsager forkølelse, kan det være svært at finde ud af, hvilken slags der påvirker dig. Rhinovirus ser ud til at være den mest almindelige årsag, som udgør omkring 10 til 40 procent af forkølelse, de kan ikke behandles med antibiotika, så derfor er hjemmemedicin vigtig for at lindre symptomerne. 

Med voksne, der i gennemsnit får to til fire forkølelser om året, og børn der får mellem sek til otte, er alle tips og tricks værd at vide, her er vores top 10 tips.


1. Hydrater

At forblive hydreret er et af de vigtigste midler til at bekæmpe en forkølelse. Drik masser af vand for at holde hovedpine fra dehydrering i skak.

Væske kan også dulme halsen, mens slimet brydes op, så du kan hoste eller blæse det ud.


2. Få masser af hvile

Dette vil give immunsystemet den bedste chance for at bekæmpe infektionen.

En undersøgelse fra 2015 vurderede sammenhængen mellem søvn og modtagelighed over for forkølelse ved hjælp af 164 raske deltagere. Hver gennemgik en-uges søvnvurdering, før de fik en dosis rhinovirus via en næsedråber.

De, der havde mindre end 5 timers søvn pr. nat, havde 4,5 gange større risiko for at udvikle forkølelse end dem, der sov mere end 7 timer pr. nat. Forskerne konkluderer, at der var en sammenhæng mellem kortere søvnvarighed og øget modtagelighed for forkølelse.

 

3. Spis dine grønne

De mørkegrønne bladgrøntsager, der er udbredt på denne tid af året, er i sæson af en grund. De indeholder høje niveauer af carotenoider, som har gode antioxidantegenskaber og er spækket med næringsstoffer og vitaminer. De mørkegrønne bladgrøntsager vil holde dig mæt i længere tid - og vil være med til at sørge for at du forbliver rask.

Prøv: En grøn smoothie - tilsæt en pose Britt's Superfoods hvedegræssaft, en håndfuld spinat, en kop økologisk æblesaft og en skrællet citron. Det vil holde dig mæt og give dig noget energi.4. Tilføj zink til din kost

Zink er afgørende for sårheling og hjælper også immunsystemet. En undersøgelse antydede, at brug af zink potentielt kan stoppe luftvejsinfektioner og forkorte varigheden af ​​en forkølelse.

Fødevarer med høje mængder zink omfatter brombær, abrikoser, ferskner, kiwi, guavaer og avocadoer. Ifølge Mayo Clinic tyder undersøgelser på, at du muligvis kan reducere varigheden af ​​en forkølelse ved at øge dit indtag af zink inden for 24 timer efter de første symptomer.5. Søvn

Få mindst 8 timers søvn hver nat. Din krop er hårdt på arbejde med at bekæmpe infektion, når du sover, så det er derfor vigtigt, at du hviler så meget som muligt, så din krop kan bekæmpe din forkølelse.

Prøv at gå i seng tidligere end normalt og tag en lur i løbet af dagen, hvis du kan. Jo mere hvile du får, jo større er dine chancer for en hurtig bedring.

 

6. Reducer stress

Når vi er stressede, producerer vores krop hormoner, der fremmer øget betændelse. Forskning har sat stress i forbindelse med nedsat immunforsvar. Hvis du mærker en forkølelse på vej, kan du muligvis reducere dens sværhedsgrad, hvis du undgår stress så meget som muligt.7. Gurgle

En saltvandsgurgle - 1/4 til 1/2 tsk salt opløst i et glas varmt vand - kan midlertidigt lindre en øm eller kradsende hals.

Du kan også prøve ondt-i-halsen spray og komme honning i din te. 8. Tilsæt fugt til luften

En cool-mist fordamper eller luftfugter kan tilføje fugt til dit hjem, hvilket kan hjælpe med at løsne overbelastning. Skift vandet dagligt, og rengør enheden.9. Hold dine hænder rene

De fleste rører meget ved deres ansigt, selvom du ikke lægger mærke til det. En undersøgelse viste, at deltagerne rørte ved deres ansigt i gennemsnit 16 gange i timen!

Vira kan spredes ved hud-mod-hud-kontakt, såsom et håndtryk, så vask af dine hænder kan forhindre, at bakterierne på din hånd overføres til din slimhinde og gør dig syg.10. Tilføj en superfoodsaft til din kost

Vores immunsystem klare daglige udfordringer - forarmede energiniveauer, kontakt med 'aggressorer' (forkølelse, vira, infektioner), dårlig ernæring: uden at vi fodrer vores kroppe korrekt, kan vi ikke forvente, at vores immunsystem beskytter os. Et simpelt superfood-tilskud til din kost kan gøre sådan en forskel - hvorfor ikke se, hvordan det får dig til at føle dig. Besøg vores butik her i dag for at bestille din.

Tilbage til blog