Chokoladens vidundere

Chokoladens vidundere

Det er den tid på året, hvor vi alle nyder lidt chokolade, men vidste du, at hvis du vælger en mørk økologisk chokolade, kan det faktisk gavne dit helbred - selvfølgelig med måde!

Mørk chokolade er fuld af flavonoider, som er en fantastisk antioxidant og har været forbundet med at øge hukommelsen og mindske risikoen for demens. Det kan også hjælpe med at forbedre blodgennemstrømningen til hjernen, hvilket kan hjælpe med hukommelse, fokus og klarhed.

Bønnen fra kakao er meget rig på flavanoler, som er antioxidanter, der bekæmper frie radikaler. Det er disse flavanoler, der gør mørk chokolade sund for dig. Flavonoider har andre sundhedsfremmende egenskaber, såsom at hjælpe med at sænke blodtrykket, støtte en sund tarm og opretholde muskelfunktion.

I denne artikel ser vi på nogle af disse kraftfulde og lækre sundhedsmæssige fordele.

Forbedrer hjernens funktion:

Forskning peger på, at flavanoler øger blodgennemstrømningen til hjernen, hvilket har en positiv indvirkning på hjernens funktion, herunder bedre reaktionstid, visuel-rumlig bevidsthed og stærkere hukommelse.

Forskning viser, at kakaoflavanoider også kan hjælpe med at opretholde kognitiv funktion hos ældre voksne med mild kognitiv svækkelse. Derudover indeholder kakao stimulerende stoffer som koffein og theobromin, hvilket kan være en hovedårsag til, at det kan forbedre hjernens funktion på kort sigt, ifølge forskning.


Øger atletisk præstation:

Epicatechinet i mørk chokolade øger produktionen af ​​nitrogenoxid i blodet, som understøtter cirkulationen og reducerer mængden af ​​ilt, som en atlet bruger, mens han træner. Dette gør det muligt for atleten at opretholde træningsintensiteten i længere tid.

En anden undersøgelse viste, at efter at have spist mørk chokolade brugte cyklister mindre ilt, når de cyklede i moderat tempo.

Reducerer stress:

Forskning viser, at indtagelse af chokolade på regelmæssig basis gav en betydelig reduktion i den oplevede stressscore. Evidensen viste, at indtagelse af 40 gram mørk chokolade i to uger reducerede niveauet af stresshormoner hos meget stressede mennesker.

En undersøgelse fra 2019 af UCL viste at mørk chokolade kan hjælpe med at reducere angst, påvirke humøret positivt og lindre symptomer på depression.


Forbedrer tarmfunktionen:

Kakao indeholder fibre, som stimulerer kroppens fordøjelsesenzymer og hjælper med optagelsen af ​​næringsstoffer, forbedrer fordøjelsesfunktionen, tarmens sundhed og tarmreguleriteten. Fiber kan også hjælpe med vægtkontrol, da det hjælper dig med at føle dig mæt i længere tid.

Forskning fremhæver den enorme rolle, vores tarm spiller i vores sundhed og velvære, det hjælper ikke kun med fordøjelsen, men 75% af vores krops immunsystem findes i tarmen. Det påvirker vores mentale sundhed, vægt og kolesterol. Så det er meget vigtigt at vælge fødevarer, der kan hjælpe vores GI-sundhed.

 Øger hjertesundheden:

Antioxidanterne i mørk chokolade har vist sig at sænke blodtrykket, reducere risikoen for koagulering og øge blodcirkulationen til hjertet og dermed sænke risikoen for slagtilfælde, koronar hjertesygdom og død af hjertesygdomme. En undersøgelse fra 2012 viste, at dagligt chokoladeindtag over en 4-ugers periode var forbundet med bedre vaskulær funktion hos mennesker med kongestiv hjertesvigt.


Reducerer træthed og træthed:

Ud over det høje flavanolindhold, er kakaopulver også rig på magnesium - en cofaktor for over 350 enzymreaktioner i den menneskelige krop, hvoraf mange involverer energimetabolisme. At øge dit magnesiumindtag er en nem, naturlig måde at hjælpe med at reducere udmattelse og træthed

En pilotundersøgelse udført på patienter med kronisk træthedssyndrom viste, at deres symptomer blev lindret, når de indtog mørk chokolade, meget mere end når de indtog mælkechokolade, der var tilsat brunt farvestof. Så både mælkechokoladen og den mørke chokolade havde samme farve.

Ifølge forskerne fra Hull York Medical School, der udførte pilotundersøgelsen, er det muligt, at den mørke chokolade øger niveauet af serotonin, et hjernekemikalie.


Kan reducere blodtrykket:

Forholdet mellem kakao og blodtryk blev først fundet i det hollandske Zutphen Elderly Study, hvor 470 ældre mænd blev sporet i 15 år. Dem med det højeste kakaoforbrug havde lavere blodtryk og en justeret 50 % relativ reduktion i risikoen for kardiovaskulær dødelighed samt dødelighed af alle årsager. Siden da har forskellige kostundersøgelser vist, at indtagelse af kakao hver dag kan reducere blodtrykket betydeligt sammenlignet med dem, der ikke indtager kakao.

Mange kontrollerede undersøgelser viser, at kakao og mørk chokolade kan forbedre blodgennemstrømningen og sænke blodtrykket, selvom virkningerne normalt er milde.


Hjælper dig med at føle velvære:

Udover at forhindre dig i at føle dig stresset, får kakao dig også aktivt til at føle dig gladere! Med dets følelsesboostende endorfiner og afslappende effekter kan du tilføje chokolade til dit liv uden skyldfølelse.

Mørk chokolade har mange sundhedsmæssige fordele og kan bestemt nydes som en del af en afbalanceret kost. Der er mange sunde måder at inkorporere chokolade i din livsstil, så find ud af, hvad der virker for dig.

En nem måde er at inkorporere vores rødbede- og maquisaft i din rutine.

Vores mundrette unikke rødbedeblanding med tilsat rå kakao giver en forfriskende og energigivende drink. Besøg vores butik i dag for at bestille din saft.