Hvordan café kulturen ændrer sig

Hvordan café kulturen ændrer sig

Cafékulturen fremkalder forskellige billeder afhængigt af hvilket land du befinder dig i. I Frankrig kan du forestille dig at nippe til en kop kaffe ved et fortovsbord mens du snakker med en ven. I USA kan det være mere en spisestueoplevelse, hvor du mødes til brunch. Og i Danmark kan du forestille dig at få en kop te og et stykke kage i en hyggelig lille butik der samtidig er en café.

Fælles for dem alle er, at caféer er et sted man kan mødes, socialisere, chatte og nyde forfriskninger. Men ændrer cafékulturen sig?

Det forventes, at espressosalget vil stige med 7,5% inden 2026, at købekraften for millenials vil stige med 25%, og at 21% af os ikke har til hensigt at vende tilbage til kontoret efter pandemien.

Disse tal indikerer alle store ændringer for caféindustrien. Kombineret med voksende bevidsthed om ansvarlig madindkøb og vegansk livsstil, er industrien klar til at ryste op?

Vi havde en snak med en lokal Skandinavisk café ved navn Fika for at høre deres tanker.

Q: Kan du fortælle mig lidt om, hvorfor du ville drive denne cafe?  

A: Vi elsker konceptet med brunch, at mødes med venner, dele retter, få en lækker saft alt sammen i en afslappet atmosfære. Kvaliteten af maden er virkelig vigtig for os, og vi laver alt vores mad på stedet, og vi ønskede at bringe dette til vores lokale område.

Q: Hvad slags mad serverer I?

A: Vi kan godt lide at holde vores mad ægte, vi kan godt lide at have sunde muligheder og servere mad, der giver energi og får dig til at føle dig godt tilpas. Vi serverer Britts Superfoodsaft, og den mest populære er ingefær, gurkemeje og æblesaft.

Q:  Du har sagt, at du forsøger at skaffe lokale produkter, hvorfor synes du det er vigtigt?

A: Folk interesserer sig mere om, hvad de putter i deres kroppe, nu da vi ved mere om, hvad der er godt for os.. Folk sætter flere spørgsmålstegn omkring madkvalitet nu. At leve en sund livsstil er nøglen for mange, og de vil bare vide, hvor deres mad kommer fra for at sikre, at den kommer fra et godt sted.

Personligt elsker vi at købe vores rå ingredienser lokalt, da vi får et forhold til de mennesker, vi køber fra, det er en dejlig oplevelse og meget bedre end noget, der kunne være sjæleløst.

Q: Hvordan føler du, at vores superfoodsaft passer ind i jeres koncept?

A: Som vi sagde, kan vi lide at tilbyde sunde valgmuligheder og fra det lokale, så det er ideelt at have en økologisk superfoodsaftleverandør lige uden for døren.

Q: Har du nogle spændende planer for fremtiden?

A: Ja det har vi, vi kan ikke sige for meget i øjeblikket, men vi åbner snart et Fika nummer 2 ... 

Det ser ud til, at cafékunder bliver mere kræsne om kvaliteten af deres mad og drikke og ønsker at vide, hvor det kommer fra. Vi vil gerne sige tak til Fika for deres indsigt, og til som tak har vi udviklet en særlig Fika Superfood saftedrik.

Med inspiration fra Skandinavien tog vi hindbær, blåbær og druer og blendede dem sammen med kundefavoritten ingefær, gurkemeje og æblesaft for at skabe en antioxidantrig fabelagtig Fika-smoothie - skål!

 

 

Tilbage til blog