5 Superfoods for optimal sundhed

5 Superfoods for optimal sundhed

En superfood er traditionelt en fødevare, der er høj i næringsstoffer og lav i kalorier. Det betyder, at den kan fremme sundhed - lige fra at støtte immunsystemet til at forbedre fordøjelsen, samt forbedre ydeevnen og meget mere.

Vi tager et kig på 5 superfoods, virkelig kan gøre en forskel når de tilføjes til din kost. 


1. Bladgrønt

Selvom dette kan lyde som en bred kategori, er vi nødt til at inkludere den, da de fleste mørke bladgrøntsager indeholder en enorm variation af næringsstoffer. Grønkål og spinat indeholder for eksempel vitaminerne A, B, C, E og K sammen med carotenoider og antioxidanter.

Disse mørke bladgrøntsager kan hjælpe med at understøtte hjernens sundhed, da de indeholder masser af vitamin K. Seks undersøgelser viste, i en befolkning på 65 år og ældre, en direkte sammenhæng mellem lavt vitamin K-indtag eller serumkoncentration og forringede kognitive og adfærdsmæssige præstationer.

K-vitamin fremmer også dannelsen af ​​proteiner, der bygger knogler og koagulerer dit blod, så bladgrønt er også godt for knoglesundheden.

Måske er en af ​​de mest lovende fordele ved bladgrønt, hvordan de understøtter dit immunsystem. Mørke bladgrøntsager fremmer en sund reaktion på oxidativt stress forårsaget af frie radikaler, som kan føre til autoimmunitet og hjertesygdomme, hvis de ikke behandles. 

Undersøgelser nævner også specifikt rucola og grønkål som grøntsager, der fremmer et sundt immunsystem.

Det er nemt at tilføje denne superfood til din kost i salater, supper eller saft. Vi har gjort det nemt for dig med vores økologiske superfood-saft. Et brev saft om dagen, er en god måde at give dig selv de essentielle næringsstoffer, du har brug for for optimal sundhed.

 

2. Kimchi

Kimchi er meget fiberrigt og fyldt med sunde probiotika, som er med til at styrke immunforsvaret.

Der er også voksende evidens for, at fermenteret mad såsom kimchi kan forbedre gode bakterieniveauer i tarmen og kan som følge heraf forbedre symptomer som forstoppelse og fordøjelse.

Det er ret simpelt at lave kimchi derhjemme, hvilket betyder, at du altid kan have nogle ved hånden



3. Avocado

Denne superfood indeholder kalium, calcium, magnesium, C-vitamin, en række B-vitaminer, cholin og A-vitamin.

Avocadoer har et højt fiberindhold og giver omkring 14 gram i hver avocado. Det er næsten halvdelen af ​​den nuværende anbefalede mængde for dette vigtige næringsstof.

Det er afgørende at få nok fibre i din kost for sundheden i fordøjelsessystemet, fordi det hjælper med at fremme væksten af ​​sunde bakterier i tarmen.

Avocadoer har også et højt fedtindhold, hvor 60 procent af dette er enkeltumættede fedtstoffer, hvilket forskning tyder på hjælper med at beskytte mod hjertesygdomme og sænke blodtrykket.

De er også en fremragende kilde til kalium, folat og fibre, som alle gavner hjertet og det kardiovaskulære system. 

 

4. Bær

Bær indeholder C-vitamin, betacaroten, folat, magnesium, jern, niacin og fibre.

Undersøgelser har vist, at brombær for eksempel indeholder egenskaber, der kan bekæmpe hjertesygdomme og betændelse. De indeholder også anthocyaniner - midlet, der gør dem lilla - som er blevet brugt til at behandle hjerte- og blodkarsygdomme som diabetes.

Blåbær indeholder antioxidanter, fibre, K-vitamin, mangan og C-vitamin. Fiber understøtter fordøjelsessundhed og cirkulation, mens K-vitamin beskytter hjertesundheden og forebygger knogleskørhed. Mangan øger stofskiftet og regulerer blodsukkerniveauet, mens C-vitamin forbedrer immuniteten og fremmer celleregenerering for sund og ungdommelig hud.

Hindbær er en fiberrig fødevare med op til 20 % fiber pr. totalvægt. De er også en god kilde til C-vitamin, mangan, B-vitamin 1-3, folinsyre, magnesium, kobber og jern. Hvad angår antioxidanterne, indeholder hindbær de altafgørende anthocyaniner, ellaginsyre, quercetin, gallussyre, cyanidiner, pelargonidiner, catechiner, kaempferol og salicylsyre.

Et af de mest fascinerende nye områder inden for hindbærforskning involverer potentialet en forbedring af ​​fedme. Selvom denne forskning er i sine tidlige stadier, ved forskerne nu, at stofskiftet i vores fedtceller kan øges af phytonutrients, der findes i hindbær, især rheosmin (også kaldet hindbærketon).

Ved at øge enzymaktiviteten, iltforbruget og varmeproduktionen i visse typer fedtceller, kan hindbærfytonæringsstoffer som rheosmin muligvis mindske risikoen for fedme samt risikoen for fedtlever. Ud over disse fordele kan rheosmin reducere aktiviteten af ​​et fedtfordøjende enzym, der frigives af vores bugspytkirtel kaldet pancreaslipase. Dette fald i enzymaktivitet kan resultere i mindre fordøjelse og absorption af fedt (artikel).

En god måde at få et bærboost på er at drikke vores Elixir Vitality-saft.

Udover dens lækre smag er vores friske, rå Elixir Vitality saft en utrolig antioxidant og giver et naturligt energiboost.

 

5. Gurkemeje

Gurkemeje indeholder fibre, fosfor, kalium, magnesium og jern og er nok bedst kendt som et madlavningskrydderi.

Gurkemeje er dog også et fantastisk anti-inflammatorisk krydderi, faktisk konkluderede en undersøgelse, at gurkemejes "unikke antioxidant og anti-inflammatoriske aktiviteter og evne til at modulere tarmmikrobiota gør det til en potentielt god tilføjelse til vores samling af behandlinger for IBS."

Vores mundrette blanding af friskpresset æble-, ingefær- og gurkemejesaft er en nem måde at indtage gurkemeje på. Denne friske saft, der er kendt for at lette fordøjelsesproblemer, kan nydes når som helst på dagen.

En god måde at tilføje superfoods til din kost er, at drikke en daglig superfoodsaft. Vi har gjort dette nemt for dig ved at levere en række lækre økologiske superfoodsafter. Besøg vores butik her i dag for at bestille din.

Tilbage til blog