Saml og Gro

Saml og Gro

Vores naturlige omgivelser er mere end nogensinde, meget vigtig for vores velbefindende, da det bidrager til vores miljø, beskyttelse af det lokale dyreliv og klimaændringer. Mange dyre og plante arter risikerer at blive ødelagt af sygdom, miljøfaktorer og af nye sorter, så det at indsamle og dyrke frø får nu ny betydning.

Dansk Botanisk Forening og andre initiativer organiserer frøindsamlingskurser om efteråret, der kan inspirere os alle til at samle frø, frugt og nødder og plante dem i vores haver og derved hjælpe fremtidens træer og buske.

Gå en tur

Kig på de lokale træer, og se, hvad der falder fra grenene. Nødder som agern og boghvede, platan frø, havtornsbær, hyldebær, kristtorn bær og birke frø for at nævne nogle få, kan alle plantes og vil vokse.

Saml ansvarligt

Saml kun frø, der er faldet til jorden, og sørg for at efterlade nok til det lokale dyreliv. Lad dig ikke friste til at spise hvad du samler, medmindre du er 100% sikker på, at det er sikkert at gøre det.

Undervis de unge

Det er en fantastisk mulighed for at lære børn om vigtigheden af vores lokale dyreliv og biodiversitet. Ved at opfordre børnene til at plante frø og se dem vokse til træer eller buske, vil de ikke kun få en reel følelse af tilfredshed, men de kan også blive en del af fremtidens planetbeskyttere.

Plant

Når du har samlet dine frø kommer udfordringen med at få dem til at vokse. Placer dem ganske enkelt i en lille potte eller yoghurtbøtte med et hul gennemboret i bunden for dræning. Dæk med kompost og hold det vandet. Når det begynder at spire, kan det være nødvendigt at omplante til en større potte og på et tidspunkt skal det plantes udenfor. Gør dette om foråret, når vejret er lidt varmere.

Frø til Køkkenet

Det behøver ikke kun at handle om træerne, du kan høste frø til plantning af frugt og grønt til næste år, som du derefter kan benytte i madlavningen. Opbevar nogle kartofler som kan spire og udplantes om foråret, tomatfrø kan også dyrkes, broccoli, der går til frø kan genplantes, og bønnefrø kan også bruges.

Vælg en tør dag til at samle dine frø, og nyd derefter at se den næste generation af træer vokse.

Hos Britt’s Superfoods er vi store tilhængere af naturen og høster kun det bedste naturen har at tilbyde. For at gøre dette bruger vi traditionelle økologiske metoder for at sikre beskyttelsen af naturen og teknikker til vækstrotation og braklægning, som beriger og giver mineraler og næring til jorden. Alle vores afgrøder er helt økologiske* og fuldstændig fri for herbicider og pesticider.

*Undtagen røde druer og hindbær, der kommer fra en ansvarlig kilde

Tilbage til blog