Har jeg brug for et vitamin-D tilskud?

Har jeg brug for et vitamin-D tilskud?

Interessant nok er D-vitamin ikke et vitamin, men et hormon, der hjælper med absorptionen af calcium i kroppen. Vi har brug for det til at hjælpe med at holde vores muskler, knogler og tænder sunde, og det er også blevet undersøgt, at D-vitamin kan hjælpe med at øge dit immunforsvar.

Normalt i Europa fra april til september er vores kroppe i stand til at producere alt det D-vitamin, vi har brug for fra sollyset, vi får på vores hud. I de mørkere måneder kan vi normalt øge vores D-vitaminbehov med mad.

Dette år har dog været meget anderledes. Hvis du føler, at du har været inde mere end normalt på grund af corona restriktioner, kan du overveje et tilskud eller forsøge at øge din mængde af D-vitamin med følgende:

Fed fisk

Rig på omega-3 fedtsyrer og er også en god kilde til D-vitamin, man kan finde det i makrel, laks, ørred og sardiner for den maksimale fordel.

Æggeblommer

Æg er en enkel og populær måde at få vitamin D. Det er æggeblommer, der indeholder vitaminet, så sørg for at spise hele ægget. At starte dagen med et kogt æg sætter dig på det rigtige kurs og fylder dig!

Lever

Oksekødslever er en god kilde til D-vitamin. Den indeholder også højt jern-indhold og A-vitamin.

Men hvis du er veganer, har du nogle andre muligheder:

Svampe

En af de eneste plantebaserede fødevarer med et højt indhold af vitamin D. Meget som mennesker kan svampe absorbere D-vitamin fra solen, så selvom du ikke har været i stand til at komme ud i solskin, har svampene det!

Berigede fødevarer

Visse produkter tilsættes nu D-vitamin, disse inkluderer slags margarine, appelsinjuice og morgenmadsprodukter.

Omega-3 oile

D-vitamin er koncentreret i leveren af fisk og er derfor rigeligt med fiskeolie. Vi anbefaler firmaet Zinzino, der tilbyder ren og effektiv omega-3 olie. Vælg 'find din repræsentant', og tilføj derefter ID-nummeret: 2005865668.

Zinzino omega-3 olie fås fra 100% af hel fisk med koldpresset olivenolie og vitamin D3 med tilsat frisk citronsmag. De tilbyder endda en topkvalitets vegansk olie fremstillet af marine alger.

Køb Superfoodssafter her

Tilbage til blog